Shakshuka s Gombaseckou klobásou
Ingredience
4 vejce
1 lžíce olivového oleje
½ cibule, na kostičky
cca 100 g Gombasecké klobásy, na kostičky
1 balení loupaných rajčat v plechovce
1 ks červené nebo žluté papriky
1 stroužek česneku
2 lžíce rajčatového protlaku
hrst nakrájeného čerstvého špenátu
mletý římský kmín
sůl, mleté chilli (dle chuti)
Postup:
- Orestujte si na pánvi cibuli s trochou oleje.
- Poté přisypejte papriku nakrájenou na menší kousky, česnek a dochuťte kmínem, solí a chilli.
- Krátce orestujte. Rajčata z plechovky lehce pokrájejte a přidejte do směsi spolu s rajčatovým protlakem a Gombaseckou klobásou.
- Vařte do zhoustnutí asi 15 minut. Těsně před koncem vmíchejte špenát a případně dochuťte solí.
- Do směsi udělejte čtyři důlky a vyklepněte do nich jednotlivá vajíčka.
- Pánev přikryjte pokličkou a pár minut vařte: bílky se musí zatáhnout, ale žloutky zase chcete lehce tekuté.
- Podávejte s čerstvým pečivem.