Web plný inspirace pro Vaše velké věci - vynikající recepty nejen od skvělých šéfkuchařů, návody, tipy a rady. Inspirace, díky které dokážete i z obyčejných věcí udělat pořádně velkou věc pro Vás i Vaše blízké. Vše vyrábíme tak, abyste dokázali vytvořit a prožít velké věci a právě proto Vám přinášíme tento web. Váš Schneider, výrobce kvalitních uzenin. S námi dokážete velké věci!

Najdi inspiraci podle:

facebook

Shakshuka s Gombaseckou klobásou  

Ingredience

4 vejce

1 lžíce olivového oleje

½ cibule, na kostičky

cca 100 g Gombasecké klobásy, na kostičky

1 balení loupaných rajčat v plechovce

1 ks červené nebo žluté papriky

1 stroužek česneku

2 lžíce rajčatového protlaku

hrst nakrájeného čerstvého špenátu

mletý římský kmín

sůl, mleté chilli (dle chuti)

Postup:

  1. Orestujte si na pánvi cibuli s trochou oleje.
  2. Poté přisypejte papriku nakrájenou na menší kousky, česnek a dochuťte kmínem, solí a chilli.
  3. Krátce orestujte. Rajčata z plechovky lehce pokrájejte a přidejte do směsi spolu s rajčatovým protlakem a Gombaseckou klobásou.
  4. Vařte do zhoustnutí asi 15 minut. Těsně před koncem vmíchejte špenát a případně dochuťte solí.
  5. Do směsi udělejte čtyři důlky a vyklepněte do nich jednotlivá vajíčka.
  6. Pánev přikryjte pokličkou a pár minut vařte: bílky se musí zatáhnout, ale žloutky zase chcete lehce tekuté.
  7. Podávejte s čerstvým pečivem.

zpět

Sdílet

Poděl se o tento recept se svými blízkými a přáteli!